1. Ajánlott sorrend: — beszámoló online kitöltése (IKSZ) — Internetes Kitöltő Szoftver - Elektronikus Beszámoló Közzététel
  A kiegészítő melléklet elkészítéséhez való szövegszerkesztő kizárólag bejelentkezett ügyfelek számára érhető el. Ha Önnek nincs belépő kódja, kattintson most, majd rendelje meg a szofver használatát.
  Sablonok
  alapján kiegészítő melléklet, ha kell, a könyvvizsgálói jelentés és az eredmény felosztásáról szóló taggyűlési határozat megírása — A cégLista lapon választhatóan egyetlen év, vagy az összes elkészült PDF listázható a regisztrált cégek adószám szerinti sorrendjében. Kijelzi azt is, ha valamelyik cégnek még nem készült el a beszámolója az adott évben. A kész PDF-ek automatikus csatolását elvégző OBR varázsló is a cégLista lapról érhető el. _XC.OBR csomag lekérése —
  Az Internetes Kitöltő Szoftver - Elektronikus Beszámoló KözzétételIKSZ az eredetileg weblapként létrehozott dokumentumokból a PDF-eket akkor állítja elő, amikor az az egyvalaki, aki kitöltötte, saját maga részére emailben, és egyúttal PDF-ben is kéri. A PDF-ben kért dokumentumok az email elküldésével egyidőben várólistára kerülnek. A konvertálást itt, ezen a weblapon olyan, bejelentkezett felhasználók indíthatják el, akiknek valamelyik, .html formátumban előállított beszámolója éppen várakozik.
 1. Kedves Látogató! Üdvözlöm a Maszek Beszámoló Közzététel irányítópultján. Ez, a beszámolók keresésére alkalmas oldal jelenleg a kizárólag Bejelentkezés után a "Kezdőlap" gombra kattintással lehet ugyanide visszatérni. Ha most kattint, adatai eléréséhez a nyitólapon is beléphet, de használhatja a fenti, kék színű bejelentkező űrlapot is.
  Ha Ön regisztrált felhasználó, bejelentkeznie kimondottan csak abban az esetben szükséges, ha egyéb, névre szóló szoftverét kívánja letölteni, vagy ha az itt tárolt beszámolói közül szeretné valamelyiket módosítani, illetve újat készíteni. Akkor is be kell jelentkeznie, ha valamelyiket titkosként rögzítette, vagy valamelyik nem nyilvános beszámolónak elfelejtette az Ön által beállított jelszavát.
  A nyilvános beszámolókat az adószámos lekérdezés segítségével bárki, bármikor, névtelenül is megnézheti, ezért új azonosító regisztrációjára kizárólag online megrendelés esetén van lehetőség. A megrendelés beérkezése után a regisztráció automatikusan elindul. A felhasználói azonosítót a szerver a megrendelésben megadott email címből képzi. Ha ez Önnek előre láthatólag nem fog megfelelni, itt most választhat előre is egy azonosítót és jelszót saját magának, de ebben az esetben is a megrendelésnél leírtakat szíveskedjen betartani. A próba-regisztráció hiábavaló időtöltés, úgy sem fog sikerülni. A megrendelés nélkül maradt személyes adatokat 24 órán belül törlöm.
  bejelentkezés
  után elérhető funkciókat csak korlátozottan, bemutató jelleggel tartalmazza. Az adószám beírása után rögtön megjelenik a keresett cégre vonatkozó összefoglaló információ, a részletes adatok pedig az eredeti kitöltő programmal is A sötétzöld hátterű, beszámolók lekérdezésre szolgáló pici ablak ide kattintva teljes képernyőn is megjeleníthető.
  Ugyanez az ablak borítólap kitöltő módban fog megjelenni, amely nyilvánvalóan csak jelszavas belépés után működőképes, akkor is csak a megrendelt cégekre. A gyakorlatban erre az űrlapra alig valamit kell beírni, mert az adószámos megrendelés alapján a cég neve és székhelye az IRM adatbázisából már előre ki lesz töltve. Természetesen meg lehet nézni, ha olyan adószámot írnak be, amely cégnek már van itt kitöltött beszámolója, az ugyanúgy megjelenik, mintha lekérdezést indítottak volna. Idegen adószám beírásával – akár bejelentkezve, akár anélkül – a "Nyomtatvány kitöltése" feliratú gombra kattintás után csak egy beszámolóhoz hasonló tábla lesz kitölthető, mivel nem regisztrált adószámokra a szoftver sem a cégjegyzék- számot, sem a beszámoló típusát nem engedi kiválasztani. Az adatbevitel azonban ilyenkor is lehetséges, ezért érdemes vele próbálkozni. Ha szeretné cégei beszámolóit itt elkészíteni, kattintson valamelyik "Megrendelés" feliratú gombra
  megtekinthetők
  .
  Kattintson a piros, a fehér, vagy a zöld színű sávra, válasszon adószámot, majd kattintson lent a "Beszámoló megtekintése" gombra! Ha olyan adószámot írnak a kereső mezőbe, melyhez itt, a privát nyilvános könyvtárban már vannak kész PDF-ek, akkor ezek rögtön meg is jelennek a lekérdező doboz alatt, tehát az, amit közvetlenül innen küldtek be az IRM-nek, innen is letölthető.
  1. Regisztrált cégei közül 2 részére egy éven belül nem készült beszámoló.
  2. A kitöltöttek közül 2 beszámoló átalakítását még nem kérte.
  3. PDF formátumban készen áll 4 cég beszámolója.
   ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ KATTINTSON erre a zöld sávra. A demo üzemmód számára több valódi, elkészült beszámoló lett kigyűjtve.
   A fenti lenyíló listák mintájára, bejelentkezés után mindenki a saját, regisztrált cégeiről kap ugyanilyen formában információt
   

    A A PDF könyvtár az adószám első három számjegye szerinti bontásban, azon belül ömlesztve tartalmazza az itt készült beszámolók közül azokat, melyekhez a szerver oldali automatikus PDF átalakítást el is indították. Ide kattintva a PDF könyvtár jelenik meg, melyben sok háromjegyű szám, továbbá hasznos olvasnivaló található. A 3-jegyű számmal jelzett könyvtárak az elektronikus beszámolókat 3 részre bontva jelenítik meg, mivel így kell beadni. A mérleg, az eredménykimutatás, és a táblázatok külön-külön mind weblapként, mind PDF-ben ingyen letölthetők. Az olyan PDF, amelynek neve kiegészítő melléklet, egyéni megrendelésre készült, ennek eredeti dokumentumformátuma nem publikus.
Ha valamelyik weblaphoz nincs PDF az adott könyvtárban, és a dátuma a mai nap: 2020.10.20., akkor valószínűleg épp most lett PDF átalakításra besorolva.
PDF könyvtárban
a fentiektől függetlenül, könyvtárak közti tallózással is kereshet kész beszámolót.


 1. Ezzel az online szoftverrel többféle beszámoló nyomtatványt lehet kitölteni, melyek –a titkosítottak kivételével– az adószám ismeretében bejelentkezés nélkül is megtekinthetők. Az irányítópult mostani, demo üzemmódja minden olyan funkciót bemutat, mint ami a gyakorlatban, bejelentkezés után érhető el. A példák a szoftver használatát szemléltetik, a lenyíló listából választható adószámok szerinti lekérdezéssel a beszámolók meg is nézhetők. Itt azok a beszámolók érhetők el, amelyeket vagy eleve ezzel az internetes szoftveremmel készítettek el, vagy Excel tábláimból az adatok internetre küldése funkcióval ide feltöltöttek. Az itt készített pénzügyi kimutatások elektronikus beküldésre is alkalmasak — azon túl, hogy ez a portál teljesen önállóan, önmagában is betölti a beszámolók nyilvánosságra hozatalához szükséges funkciókat. A beszámoló itt ugyanis akár már a kitöltés pillanatában A jelszavakat mindenki saját maga állíthatja be, cégenként külön-külön. Ez a védelem fel is oldható, így lehetőség van egyes cégek beszámolóinak időleges elrejtésére, illetve megjelenítésére. Ezzel a módszerrel a közgyűlés előtti változat könnyedén elrejthető az illetéktelenek elől, majd a hivatalos közzétételt követően ez a védelem ugyanilyen könnyedén vissza is vonható. A jelszavas védelmet az olyan cégeknél érdemes alkalmazni, ahol várhatóan sokan szeretnék megnézni a közgyűlésre kerülő változatot. A jelszavas védelmen túl létezik egy erősebb védelem, a titkosként beállított cégek beszámolóit csak az az egyvalaki nézheti meg, aki saját jelszavával bejelentkezve azt kitöltötte. További részletekért kattintson ide, az éves beszámoló BLOG új ablakban fog megjelenni. publikus lehet, még jóval az ügyfélkapus közzététel előtt. A nyomtatványokat képes olyan weblapként előállítani, amelyek már az xc.hu szervertől, és az eredeti kitöltő programtól függetlenül is megjeleníthetők akár az Interneten bárhol, de akár bármely személyi számítógépen is.
  Ezekből a weblapokból a szerver automatikusan elő is tudja állítani az elektronikus beküldésnél kötelező A PDF könyvtár az adószám első három számjegye szerinti bontásban, azon belül ömlesztve tartalmazza az itt készült beszámolók közül azokat, melyekhez a szerver oldali automatikus PDF átalakítást el is indították. A weblapokat HTML formátumban, és tömörítve is tartalmazza. A tömörített fájlok ugyanazok, mint amit a szerver automatikusan küldött el a regisztrált email címre akkor, amikor a PDF-be átalakítást kérték. Ez a módszer garantálja, hogy a szerveren tárolt adatokról biztonsági másolat is készüljön. Miután a weblapok sorra kerültek, a .HTML és .ZIP állományok mellett megjelennek a PDF-ek is, melyek ebből a nyilvános könyvtárból letölthetők. A mérleg és az eredménykimutatás változtatás nélkül csatolható az EB űrlaphoz. A kiegészítő melléklethez ajánlott, mutatószámokat tartalmazó táblázatok pedig akkor, ha azokhoz a megfelelő szöveget hozzá is írják. Egyszerűbb szövegek bevitelét ez az internetes szoftver is támogatja, de igazán szép kiegészítő mellékletet csak profi szövegszerkesztővel lehet megalkotni. A szövegszerkesztők a kiértékeléseket csak a weblap formátumú dokumentumokból tudják beilleszteni, a PDF formátum erre alkalmatlan. A beillesztés módja roppant egyszerű: a szövegszerkesztővel meg kell nyitni a kiegészítő táblázatokat. Erre példák ennek a lapnak az alján találhatók. Kattintva a PDF fő könyvtára jelenik meg, melyben sok háromjegyű szám, továbbá hasznos olvasnivaló található.
  A 3-jegyű számmal jelzett alkönyvtárak az elektronikus beszámolókat 3 részre bontva jelenítik meg, mivel így kell beadni. A mérleg, az eredménykimutatás, és a táblázatok külön-külön mind weblapként, mind PDF-ben ingyen letölthetők. Az olyan PDF, amelynek neve kiegészítő melléklet, egyéni megrendelésre készült, ennek eredeti dokumentumformátuma nem publikus.
  Ha valamelyik weblaphoz nincs PDF az adott könyvtárban, és a dátuma a mai nap: 2020.10.20., akkor valószínűleg épp most lett PDF átalakításra besorolva. A könyvtárakban mindenhol van visszahivatkozás erre a lapra, kattintson nyugodtan.
  PDF
  formátumot.

 1. Alternatív lehetőségek, ha az automatikus PDF-be alakítás nem felelne meg az Ön igényeinek:
 1. Online PDF készítő programok
  • http://www.tufat.com/docs/html2ps/index.html ez volt az első, 2009.04.26-2010.05.10 közt itt használt PDF átalakító
  • http://www.pdfonfly.com/index.asp#GenPDF
  • http://www.html-to-pdf.net/free-online-pdf-converter.aspx
 2. Irodai szoftverek: PDF export, illetve mentés másként
  • OpenOffice.org Példa a 002 számú PDF könyvtárban található
  • MicroSoft Office 2007 már tartalmaz PDF-be mentés funkciót.
 3. Nyomtatási képből PDF-et készítő segédprogramok közül az IRM ajánlja:
  • PDFCreator Kár, hogy egyes, már beadott PDF-ekből a szöveget kimásolva, nem minden ékezetes betű jelenik meg helyesen. Az ő helyett õ vagy ï, míg az ű helyett ő lesz látható. Egyébként az IRM-nél tárolt, másmilyen, egyéb szoftverekkel készült PDF-ek közt lehet találni érdekes, ô, illetve û jeleket is. Ez utóbbi hiba már a PDF-ben is látszik, még másolni sem kell. A hiba oka minden esetben az, hogy a PDF-et előállító személy nem volt tisztában azzal, hogyan kell beállítani a betűkészletet. Ez a következménye minisztérium által propagált csináld-magad mozgalomnak.
 4. FireFox böngésző 3.6 verziójában már elérhető a PDF-be nyomtatás. Tehát azok a dokumentumok, amiket a FireFox internetező program meg tud jeleníteni, egyúttal PDF-be is alakíthatók. Vagyis a weblapok a legújabb Internet böngésző program segítségével alakíthatók PDF-be. Ez nem azt jelenti, hogy Önnek ez ügyben bármit is kéne tennie: 2010. május eleje óta az automatikus PDF-be alakítás ezzel a szoftverrel történik. Ennyi. Szebb, jobb, és gyorsabb, mint az előző, html2ps/pdf. Példa: mozilla.pdf
 5. 2017.04.13.:wkhtmltopdf 0.12. és Qt 5.3.2 Gyorsabb, mint az előző, jelentős sebességnövekedést sikerült vele elérni.